Friday, March 2, 2012

Еко пораки за здрава храна

ЕКО ПОРАКИ ЗА ЗДРАВА ХРАНА


Избери живот,храни се здраво,
телото и умот ќе ти кажат дека си во право!
Природата несебичен дар ти дари,
за овошје и зеленчук не штеди пари!
(Сергеј Спировски 8а)


Овошјето и зеленчукот се многу повеќе од храна,
во нив сета енергија е збрана!
(Ана Лазаревиќ 8а)


Здрава исхрана ,здраво срце,
здраво срце ,долг живот!
За да бидеш здрав како дрен ,
јади зенечук и овошје секој ден!                      (Сара Реџепагиќ 8а )


Ако сакаш да бидеш здрав,
јади здрава храна ,како грав!
Ако сакаш помалку вакцини,
земај повеќе витамини!
Овошје и зеленчук јади ,
а  што помалку чоколади!
Здравата храна за се е добра ,
меѓу другото и за витка форма!     (Нина Николова 8а)

No comments:

Post a Comment